Seminarul privat Mises 2007-2008


Ce vom discuta

Se discută, mai întâi, Ludwig von Mises, Birocraţia, cu tot cu cele două articole care i-au fost atașate în ediţia română si apoi Murray N. Rothbard, The Ethics of Liberty, a cărei traducere integrală va fi cu siguranţă disponibilă până la momentul începerii discuţiei.

Despre seminar

Seminarul se adresează celor interesaţi de ordinea proprietăţii private, de domnia legii restituţiei şi a dreptului victimelor la iertarea datornicilor, de 70 de ori câte 7. Şi/sau, evident, de tot ce presupune un asemenea cadru politic (e.g. sănătatea economică, instituţii compatibile cu poruncile evanghelice, eliberarea de fascinaţia pentru sclavagismele care maimuţăresc virtutea, libera exprimare a tuturor prin cuvânt şi faptă - expresiile concrete ale persoanei - dialog generalizat nonconflictual, unanimitatea non-agresorilor cu privire la întrebuinţarea resurselor limitate - adevăratul comunism voluntar - posibilitatea persuasiunii şi a acordurilor bilaterale nesilite, posibilitatea spiritualităţii şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, a comuniunii duhovniceşti ieşite din libertate).

Participarea se face pe bază de invitaţie, în limita locurilor disponibile şi presupune parcurgerea în prealabil a bibliografiei preliminare obligatorii şi apoi a cca. 25 pagini în engleză la fiecare două săptămâni. Participanţii vor respecta regulile de discuţie stabilite de moderator şi de conducătorul seminarului iar încetarea participării la seminar survine o dată cu retragerea invitaţiei.

Bibliografie obligatorie:

 1. H.-H. Hoppe, O teorie a socialismului şi capitalismului,
 2. Antony Khrapovitsky, Motropolitan of Kiev, The Moral Idea of the Main Dogmas of the Faith (And a Rebuttal of Immanuel Kant's Idea of Autonomous Morality)

Textele şi mai multe informaţii se pot obţine de la membrii avansaţi ai seminarului.

Comentarii

 1. Buna ziua, am comandat cateva carti de pe lista bibliografiei necesara pentru seminar de la ed. Libertas. Doresc participare la seminar. Va rog, contactati-ma.

  Nicolae Moanta · 11 noiembrie 2007, 06:02 · #

 2. Domnule Moanta, va vom contacta pe cale privata.

  Tudor Smirna · 20 noiembrie 2007, 17:10 · #

 3. Buna ziua,
  ce conditii trebuie sa indeplineasca un potential participant la seminarul privat, in afara lecturilor integrale ale cartilor specificate in bibliografiile obligatorii si suplimentare? (ma refer aici la cele ce tin de localitatea de domiciliu, ocupatie, nivel de instruire, venituri etc.)
  Va multumesc

  Dana · 21 noiembrie 2007, 07:24 · #

 4. Draga Dana,
  Nu avem condiții formale în afară de lecturi. Dacă vrei să participi, te rog scrie-ne la [email protected]

  Tudor Smirna · 22 noiembrie 2007, 16:27 · #

 5. Buna ziua,
  Vreau sa va felicit pentru actiunile voastre si mai ales pentru faptul ca doriti ca Romania sa fie o tara intr-adevar libera. Am studiat si studiez in continuare lucrarile lui Ludwig von Mises: Socialism, Omnipotent Government, Human Action, Planned Chaos, Bureaucracy, The Anti-capitalistic Mentality, The Theory of Money and Credit, Liberalism in the Classical Tradition plus altele. As dori si eu sa particip la seminarul organizat de Institut si chiar sa traduc lucrari de Mises. O sa va scriu.

  Alex · 1 iulie 2008, 06:24 · #

Comentează (se va posta după moderare, la intervale neregulate)